Подорожуємо і створюємо красу в Кіпрі

Подорожуємо і створюємо красу в Кіпрі
17, вер 2021

Красива картинка, але якою ціною! Починалося все за планом. Підготовка всіх документів (це складно, але переможно), завантажуємо за місяць контейнер, машина їде до Одеси, там контейнер перевантажується на суховантаж і пливе на Кіпр. Це було за планом. Насправді… Машина приїхала до Одеси, але суховантажне судно не зайшло в Одеський порт. Так, так буває. І це взагалі норма. Всі машини залишаються в порту чекати наступного судна, через ТИЖДЕНЬ, а може й ДВА! Нас це, звісно, ​​не влаштовувало. У івента точна дата та перенесення не підлягає….

Машину повернули з Одеси до Києва. І почали прокручувати різні варіанти доставки вчасно. У першому варіанті вартість логістики становила 7000 €. Але оскільки цей варіант відпав…Перше, що ми зробили, почали продзвонювати авіакомпанії - мінімальна вартість доставки в один бік 15000 €. Цей варіант - не варіант. Потім ми думали доставити вантаж до Туреччини та від туди поромом на Кіпр. Але конфлікт між цими державами відкинув і цей варіант. Єдиним, можливим варіантом, залишалося транспортування машиною до Греції і потім поромом.
Машину ми, звичайно, знайшли, але це було не просто - не всі мають ліцензії на перетин кордонів у Європі, з довжиною кузова 13м. Отже, замість того, щоб 3 тижні, спокійно спати, поки вантаж пливе… ми, день у день, як на голках. Чергові труднощі на нас чекали на поромі з Греції на Кіпр. Українська транспортна компанія могла довезти вантаж до Греції, затамувати на пором і все… Далі потрібен брокер із Кіпру, який зможе розмитнити.
І цінник за логістику зростає з кожним днем. Брокера знайшли, полегшало. Але не довго..
У той момент, коли машина заїхала до порту Греції, ми з дівчатками були на міні відпочинку в Чорногорії . За роумінг ми ще ніколи не платили стільки…У зв'язку з карантинними обмеженнями водія не пускали на пором. Хоча так має бути. В цілому у нього істерика: - Я машину не віддам. Ну вас на ... з вашою Європою ... Або скидайте заставу, хоча б 50000 $ ....або я розвертаюся і їду назад в Україну! 

Два дні фул контакту по телефону і водій залишив машину на поромі, а сам відлетів на Кіпр. Наша міні команда, із 5 осіб, прилетіла на день раніше. Ознайомитись з локацією, побачити на власні очі що де стоїть. Переконається, що скрізь є підключення, оскільки в оформленні застосовано неон чи смарт-стрічка. І найголовніше, побачити під'їзд для фури …І тут чергова невдача - територія Готелю величезна та дороги широкі. Організатор нам все детально зняла, але фурі заїзд табу. Носити до узбережжя близько кілометра теж не варіант. І декоратори з ліхтариками, вночі досліджують околиці готелю та всі доріжки найближчого під'їзду фури. Хто шукає той завжди знайде! Розвантаження через паркан, але набагато ближче до наших локацій. 

Монтаж пройшов добре, незважаючи на виснажливу спеку.
Все готове до зустрічі гостей!
Але, не тут було...

Справа в тому, що для банкетної посадки 500 гостей, побудована сцена, на 1м зайшла на муніципальний пляж . Всього 1м і місцеві зчинили шум. І почалося. Повне розсерверування столів та перенесення їх у зал. Потрібно віддати належне кіпріотам, вони зробили це блискавично  І почали допомагати нам переносити декорації. Звичайно на розбирання та складання повторно часу не було. Тому декорації переносилися цілком. Це було феєрично, незабутньо і напевно востаннє. Я нікому не забажаю таких нервів. Жодних грошей не хочеться.

У результаті все гаразд, всі задоволені. Але, на Кіпр, ми більше ні ногою.